dinsdag 13 februari 2018

Vandaag naar de Harmony of the Seas

We hebben prima geslapen we zijn wel een paar keer wakker geworden maar dat is normaal. Alleen om 7 uur waren we wakker en zijn niet meer gaan slapen en dan zit je toch bij iemand in huis te wachten of je iets hoort. Om half 9 had ik samen met mijn collega (via wordfeud) besloten dat ik kon gaan douchen. Maar dat voelt best raar als je niks hoort in het huis, na ons te hebben aangekleed besloten we ergens te gaan ontbijten. Want er was nog niemand op dus kon ook niks vragen hebben briefje neergelegd en sleutel meegenomen.
DSC08844DSC08845
We liepen weer via de illegale weg naar buiten voelt toch alsof je iets doet wat niet mag. We aten bij Einstein bagels het was er superdruk, dan moet het goed zijn en dat was het ook. We liepen weer terug en het was 10 uur en er was nog niemand in de kamer, even later horen we Fernado en gingen naar de auto. Het was druk voor de ingang van de port en hij maar zuchten want om 11 uur moest hij werken. Uiteindelijk had hij ons pas kwart voor 11 bij de cruiseterminal, we namen afscheid en gaven onze koffers af.
We liepen naar de incheck en moesten eerst weer door de douane heen en daarna konden we inchecken. Natuurlijk was er weer iemand die familie in Nederland had wonen in provincie Zeeland. Normaal krijg je je keycard waarmee je aan boord mag en die als je kamersleutel en betaalmiddel werkt. Maar nu ging het anders er zou een keycard in de deur zitten en eentje op je bed liggen en met je papier mocht je aan boord.
DSC08846DSC08847
We gingen meteen een sodapackage regelen, want helaas konden we die niet omruilen voor de fles wijn die we kregen. We gingen lunchen en het was nog lekker rustig dat kwam omdat we als een van de eerste aan boord mochten. Omdat we al vaker met ze een cruise hebben gemaakt. Om 1 uur mochten we op onze kamer maar ze waren nog lang niet klaar met het schoonmaken van de hutten. Maar die van ons was klaar op het stofzuigen na maar dat doet ze morgen maar.
DSC08849DSC08860
Op je tv kan je zien wat je allemaal geboekt hebt voor de cruise, wij hebben een 2 night dinerpackage geboekt. En de eerste avond zouden we naar Savor moeten maar dat is Mexicaans eten en daar worden we beide niet gelukkig van. We gingen eerst regelen dat we naar een ander restaurant konden die avond en meteen voor de volgende dag een restaurant regelen.
We liepen wat rond over het schip en daarna was de safetydrill ook dit was anders dan op andere schepen. Met een James Bond achtig filmpje komt niet echt serieus over maar wel leuk.
DSC08850DSC08851DSC08857DSC08858
Daarna wilde we kijken hoe het schip weg zou varen maar eerst waren er 3 andere schepen aan de buurt. Maar er stond enorm veel wind dat had Fernado al gezegd dat het onstuimig weer was de laatste dagen. Maar helaas de afvaart niet gezien omdat we vroeg moesten gaan eten, maar door de wind was dat ook niet zo erg.
DSC08876DSC08870DSC08872
We gingen bij Jamie Oliver eten en ik ben best een moeilijke eter maar heb nu dingen op waar ik echt niet van weet wat het was. Vooraf hadden we een plankje daarna ham met meloen en als hoofdgerecht had Patrick lam racks en ik pasta met gehakt en rode wijnsaus. Onze server bracht steeds dingen mee om te proberen en was trots op mezelf dat ik het op at. Patrick was trouwens ook super trots op me, want in de middag liepen wij bij Wonderland binnen. Wat nogal uitdagend en apart eten is, wat er wel super uitziet en wij liepen weer waar we eigenlijk niet mochten komen. Want de chef-kok van dat restaurant zou een presentatie geven voor het nieuwe menu  op de Symphony of the Seas. Dus wij hadden de primeur en hij was super trots en we hebben ook gezegd dat het er heel bijzonder uitzag.
DSC08879DSC08880DSC08883
Na het eten liepen we nog wat rond en gingen even naar de kamer en ben ik om 10 uur naar de schaats show geweest. Was echt super mooi wat die mensen kunnen op een paar schaatsen en een ruwe zee knap hoor, ik kan nog niet eens gewoon recht lopen.
DSC08887
Wij roepen normaal dat je bijna niet voelt dat het schip begint maar dat geldt deze keer zeker niet. Blijft tot St Maarten zo zeggen ze en daar raak je ook aan gewend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten