woensdag 14 februari 2018

San Juan

We moesten vroeg op omdat we niet heel lang in San Juan zouden blijven en daarom hebben we maar een tour via het schip geboekt.

We gingen snel ontbijten en verlieten het schip om buiten op de kade onze tour te starten. We gingen eerst langs de boulevard waar alle presidenten van Amerika staan die ooit het eiland bezocht hebben. Hierna reden we naar een of ander Afrika's ingericht dorpje wat nogal stormschade had om ons weg te vervolgen naar de zee.

Daarna zouden we gaan shoppen waar je ook wat eten kon kopen dat ze daar maakte, nou de vliegen vonden het lekker. Dus dank u niet voor ons. Een Mexicaan van het schip sprak ons aan wat wij van de tour vonden en we waren het eens dat het niks was.


Daarna reden we naar Old San Juan en dat is wel mooi om te zien, de begraafplaats hadden we vorige keer nog niet gezien. En we werden weer afgezet bij het schip.

Denk niet dat die daar nog ooit wegkomtWe besloten bij Senor Frogs te gaan eten, het was er een gezellige boel. Wij hebben dit restaurant altijd vermeden maar onterecht, eten was goed en sfeer ook. Want er werd regelmatig gevraagd wie het beste schip had Carnival of Royal en dat ging erop Royal won met glans.

Ik had nog een Coldstone gezien even een lekker toetje gehaald wat we op de kade hebben zitten op te eten. Tijdens ons ijsje kwam de Anthem of the Seas binnen varen deze lijkt net zo groot als de Harmony of the seas. Maar deze is smaller dan de Harmony maar wel mooier van vorm en nog een van onze wensen om op te varen. Doordat de Anthem aan kwam mochten wij niet op het schip.
We hebben op het dek staan te kijken hoe we weg voeren van San Juan wat wel heel mooi is om te zien.

In St Maarten hadden we mini stroopwaffels gekocht voor Kathy de activiteiten manager, zij doet samen met Dru de Cruise Director de morningshow. Hier ging het al een paar dagen over gouda kaas en stroopwaffels waar Dru gek op is. En Kathy was natuurlijk benieuwd naar de stroopwaffels, nu moesten wij natuurlijk uitvinden hoe laat de show werd opgenomen.

Om kwart voor 7 kwam ze binnen en zei ze hallo en riepen wij haar om de stroopwaffels te geven. Ze gaf ons spontaan een knuffel en zei dit moet een item worden in onze show. Dit gebeurde dus ook en wij dachten veilig te zitten maar helaas we zaten in beeld. Ze deden het beide heel erg leuk en na afloop kwamen ze samen nog even langs om te praten.Wij gingen snel want we wilde naar de ijsshow die ik al gezien had maar Patrick nog niet en hij vond hem ook tof.

We gingen eten en kregen weer andere obers, alleen de jongen die ons begeleiden was dezelfde met hem hadden we iets. Misschien omdat hij ook lang was?

Na het eten gingen we even naar de kamer en Patrick had geen zin om mee naar de show te gaan, ben ik alleen gegaan maar vond hem niet echt leuk. Kan ook zijn omdat ik heel moe was.

1 opmerking: