dinsdag 3 februari 2015

Vertrek naar Singapore

Het is zover we mogen weer op vakantie, we zien een beetje op tegen de lange vluchten. Maar als die achter de rug zijn dan kunnen we gaan genieten van de vakantie.

Onze vlucht met de Emiraten naar Dubai zou om 14.40 vertrekken, dus wilde we om ongeveer kwart over 9 vertrekken. Uiteindelijk waren we pas om half 11 op weg naar Amsterdam voor de tweede keer, iemand uit onze groep was iets vergeten mee te nemen. Onderweg werden we gebeld, door het bedrijf waar we onze auto zouden parkeren we waren te laat. Maar gezegd dat het ongeveer 12 uur zou worden was geen probleem, vonden het wel netjes dat ze belde want het geld was toch al binnen.

Na 10 minuten kwam de taxi die ons naar Schiphol zou brengen na 10 minuten waren we op Schiphol netjes afgezet bij terminal 3. Het was niet druk bij de incheckbalie en wij hadden ons al online ingecheckt dus we konden onze koffers bij de bagage drop-off inchecken. Toch nog maar even gevraagd om extra beenruimte bij een dame die zeer bijdehand was. En daar kan Pat ook wat van en dan kan hij ook te ver gaan, maar ze waren aan elkaar gewaagd. We kregen een bulkhead stoel van de dame achter de balie.

Nog even een broodje genomen met een drankje en daarna konden we gaan boarden. We hadden prima plekken. De vlucht naar Dubai ging snel en was goed verzorgd, lekker eten dat maak je toch niet vaak mee. Het was wel een groot vliegtuig het was A380. Om 00.15 uur landen we op Dubai luchthaven en drie uur later zouden we door vliegen naar Singapore. We liepen naar de Emiraten Service Balie om stoelen met meer beenruimte te vragen. We kregen een bulkhead maar moesten bij het vliegtuig vragen om de exit maar die waren nog steeds geblokkeerd. We liepen naar de goede terminal en gate en aten nog een lekkere hamburger. En daarna weer boarden voor de volgende vlucht van zeven uur. We kregen uiteindelijk betere stoelen en de rij achter ons was vrij dus ik kon mijn benen lekker hoog leggen. Voor de mensen die het niet weten ik het last van oedeem in hele lichaam. Deze vlucht ging ook weer heel snel en verzorging was ook weer heel goed. En ook beide landingen waren super voor zo'n groot vliegtuig.


We liepen door de immigratie dit ging ook snel. De koffers kwamen ook snel maar ik heb nieuwe koffers gehad voor mijn 25 jaar bij de zaak. Maar er waren nog meer mensen met dezelfde koffers, toch maar zorgen dat we ze herkennen. We liepen naar de shuttlebus die brengt je voor $ 9p.p.  (5,84 euro) naar downtown Singapore dit ging ook heel goed. Na een paar minuten konden we naar het busje en reden we naar Singapore City, waar we al veel van China town hebben gezien. De rest van deze dag komt in de volgende blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten