dinsdag 17 februari 2015

Kula Lumpur

Na een goede nachtrust mochten we weer vroeg op om te gaan ontbijten. We moesten ons om 8.00 uur melden voor onze excursie in het Savoy Theater. We gingen in de Windjammer ontbijten maar dat hadden meer mensen bedacht. Wat een drukte had nog nooit zoveel Aziatische mensen bij elkaar gezien, wij waren nu duidelijk in de minderheid. Het enige waar ik me een beetje aan stoorde was dat ze je bij de lift niet eerst laten uitstappen en niet luisteren. Maar verder waren ze rustig en netjes, had namelijk andere dingen er over gehoord en gelezen.

We vonden in de drukte toch nog een plaatsje bij de bar, na het ontbijt liepen we snel naar het theater. We waren nog ruim op tijd en mochten een plaatsje in de zaal zoeken tot ons nummer werd geroepen. We werden geroepen en moesten meelopen naar de bus en kon onze excursie beginnen. We kregen alle informatie over het land en de Batu Caves, ook dat er dit weekend een offer weekend was geweest. Dus het kon nog wel druk zijn van mensen die dit nu nog aan het doen waren, we komen hun herkennen aan kale hoofd met klei erop. En vrouwen met offerkanen op hun hoofd, en ouders met hun baby's in gele kleding. De ouders moeten drie jaar achter elkaar terug komen om hun kind te tonen. Voor ons is dit echt een andere wereld, wij zouden dit echt niet doen voor ons geloof. Als je hoort wat hun ervoor moeten doen dan en het ook doen dan is dat echt anders dan bij ons. Maar ook wel weer mooi dat ze het doen ook al heb ik daar mijn eigen gedachten bij.

Wij beklommen de 272 trappen maar dan zonder ballast, gelukkig was het niet zo warm als het normaal kon zijn. Boven was een grot met gouden beelden en een hoop troep van het afgelopen weekend. Op de weg naar onder kwamen we een vrouw tegen die op haar knieën naar boven ging met wat familie erom heen. En dan komt toch mijn waarde als vrouw naar boven en dan denk ik man doet het zelf of samen met je vrouw. Maar daar mag ik eigenlijk niet over oordelen, bij hun ligt dat nu eenmaal nog steeds anders.
Na de Batu caves reden we naar de pewter fabriek was wel interessant, je zag ook echt hoe het gemaakt werd. Hierna reden we naar het centrum waar we een foto stop maakte bij de Petronas Twin Towers. Ondertussen was het tijd voor de lunch dit deden we in een belangrijk gebouw maar weet niet meer waar. Maar het zag er leuk uit en het eten was goed.


Na de lunch reden we naar de KL Tower hier gingen met de lift omhoog om foto's te maken van de omgeving. Vanaf daar reden we naar een plein dat ze klein Londen noemde omdat de Engelse hier hun kantoren hadden. We reden terug naar de port en kocht nog snel 2 vingerhoedjes want het schip zou zo gaan vertrekken.Ik wilde nog een foto maken van de port maar dat mocht niet omdat de douane daar was, nadat we vertrokken waren mocht dat wel.
Patrick ging zwemmen en ik liep wat rond tot we zouden gaan eten. We gingen om kwart over acht eten bij Sound Of Music, wij hadden My Time Dining dus konden gaan wanneer we wilden. Het was nu druk omdat de Captian's Party net was afgelopen. We kregen een tafel met servers Christian en Ni, waren aardig en hebben hun de rest van de cruise maar gehouden. Het eten was prima net iets anders dan normaal omdat er toch wat meer gerechten op stonden die uit Azië kwamen. Ik nam een kipgerecht en Christian raden dit mij af omdat ik dat te heet zou vinden. Maar ik hou van pittig eet veel ketjap bij mijn wok groente. Na het eten liepen we weer via de promenade naar het theater, hier was een show met zang en dans. Na de show was er op de promenade een 70 Party maar wij zijn na het casino gegaan. We namen voordat we naar bed gingen nog een drankje en wat lekkers en gingen slapen.

 
  
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten