vrijdag 27 februari 2015

Laatste Dag Dubai

We stonden na een heerlijk nachtje slapen weer op om onze voeten weer te laten verlangen naar de nacht. We gingen nu met de metro naar de Malls of the Emiraten vanuit daar zouden we naar het strand lopen waar het enige 6 steren hotel van de wereld staat. We kochten een dagkaart omdat we vandaag regelmatig gebruik zouden maken van metro, bus en tram kost maar 22 dirham.


Naar het strand lopen is ongeveer 25 minuten lopen en het was al vrij warm dus we besloten de terugweg te doen met de bus. We gingen bij een hotel een shake nemen omdat die drie jaar terug zo lekker was maar nu maakte ze hem niet meer op die manier. We liepen via het hotel naar het 6 sterren hotel daar kan je alleen vanaf een afstand een foto maken en normaal weet ik een heel mooi plekje voor een mooie foto te maken. Maar ernaast zijn ze weer een resort aan het bouwen en de hoogwerkers stonden in de weg.We besloten met de bus naar Palm Eiland te gaan en dan met de monorail te gaan, dit liep iets anders omdat we niet precies wisten waar we moesten uitstappen. Maar nu hebben we ook weer eens een ander stuk van Dubai gezien, we stapte uit bij de Walk en zijn een eind verderop weer op een bus gestapt om naar de monorail te gaan. Het was nog best een heel stukje lopen naar de monorail, later bleek dat we met de tram hadden gekund maar die was er 3 jaar terug nog niet. Dubai heeft eerst veel hotels en malls gebouwd en toen zijn ze pas gaan nadenken over openbaar vervoer voor toeristen. Dus klopt er niks van en moet je echt weten wat waar is, als je het weet dan is het een super vervoermiddel en spotgoedkoop. Nu waren ze bezig met een lift naar de monorail terwijl je jaren door een bouwput naar boven moest lopen. Het komt allemaal wel maar ze willen teveel te snel.


We kochten een kaartje voor de monorail en je kan alleen bij de laatste halte uitstappen. Hier zit Atlantis hotel en hun attracties o.a. het waterpark, we aten wat en onze buurvrouw kreeg van haar rijke vriend een duur jurkje of zoiets. Ze glunderen helemaal van oor tot oor, nu snappen wij waarom ze knappe vrouw een lelijke man had. Wij zijn erg maar zo kwam het wel over.

We namen toch maar weer een ijsje van ik zeg het niet meer nou vooruit dan Cold Stone en aten dat buiten op. Lekker zitten kijken hoe een frans man zich druk maakte om van alles maar geen woord engels kon. We pakte de monorail terug en gingen met de tram verder, we stapte uit bij Marina Bay. We liepen daar wat rond en liepen verder en we kregen een discussie over dat we daar vanmiddag niet waren opgestapt op de bus. Maar helaas herken ik alles nogal goed en dat kan zelfs van jaren terug zijn dan weet ik zelfs nog waar welk restaurant zat . Uiteindelijk met pijn in zijn hart kreeg ik gelijk van hem, maar het kwam goed voor hem want we zagen weer een hoop dure mooie auto's.We kwamen bij de tram en besloten deze helemaal mee te rijden en bij het eindpunt konden we op de metro naar de Mall of Emirates. We liepen wat rond door de mall en dronken wat en daarna zijn we verder gegaan naar Dubai Mall voor te gaan eten bij Outback. We waren er pas om negen uur en er was niet veel te doen, maar het eten was weer heerlijk. Na het eten liepen we naar de metro terug en na een kwartier stonden we op het perron. Om half twaalf stapte we uit en liepen we naar het hotel, maar voor dat we daar na toe liepen besloten we naar een winkel te gaan waar we ons van afvroegen wat die verkochten. De winkel heet Day to Day en het is een soort Action,. als je goedkope souvenirs van Dubai wil moet je daar na toe gaan. Is hetzelfde spul als in de souvenirwinkels maar voor minder dan de helft. We lagen om half een op bed en onze voeten waren zo blij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten