zondag 11 augustus 2019

Kopenhagen

We zijn op vakantie geweest naar de Baltic, we zijn begonnen met 2 dagen Kopenhagen en daarna 9 daagse cruise op de Getaway van NCL.

We vlogen met Transavia vanuit Eindhoven naar Kopenhagen, we hadden een vroege vlucht. We werden weggebracht door de broer van Patrick. We checkte in en we hadden vooraf stoelen bij de exit geboekt ook al was het maar een dik uur vliegen.


We lande op tijd in Kopenhagen en de koffer was er snel, we gingen met de trein naar het hotel. We werden door een medewerker geholpen met een kaartje kopen en we konden op weg naar ons hotel Copenhagen Island. Het hotel lag naast een winkelcentrum en aan het water.

We stapte bij het grote station in de stad uit en besloten naar het hotel te lopen, was toch nog wel 20 minuten lopen. We kregen wel meteen een kamer kan je even bijkomen en je opfrissen. We hadden voor 2 dagen de hop on hop off bus met Tivoli gekocht.



We gingen op pad en we konden meteen opstappen, en begonnen aan de route met de rode lijn (Classic Copenhagen). Onze eerste stop was bij de Little Mermaid, het is dat je het moet gezien hebben. Maar het stelt echt niks voor, was blij dat de bus 5 minuten bleef wachten. Hierna reden we de route verder en stapte uit in de stad om te gaan lunchen. Eten is niet echt veel duurder dan bij ons maar het drinken echt wel.




Na de lunch liepen we wat rond door de stad en winkelstraat en kwamen uit bij Tivoli. Het was nog te vroeg om niks te doen en besloten naar het begin van de boottocht te gaan. Dit was echt wel leuk om de stad vanaf het water te zien en omdat het mooi weer was. Lagen alle kades vol met mensen die lagen te zonnen of in het water aan het zwemmen waren. Blijkbaar is het water in Kopenhagen heel erg schoon.















Na de boottocht gingen we naar Tivoli om vanaf daar naar het hotel te lopen. Patrick ging als een echte man uit Kopenhagen ook zwemmen in de rivier. Na het zwemmen besloten we toch om nog naar Tivoli Pretpark te gaan, omdat ze voor de volgende dag regen in de avond hadden voorspelt.











Tivoli was echt leuk, mooi aangekleed en best heftige attracties, we hebben er wat gedronken en zijn toen weer naar hotel gelopen. We zijn nog laat wat gaan eten omdat we niet eerder zin iets hadden door de warmte. Het werd fastfood maar was wel heel lekker.

Daarna lekker naar bed waren toch al om kwart over 4 op en is toch altijd vermoeiend reizen. Want ons de eerste dag in Kopenhagen vooral op viel was hoe vriendelijk de mensen er zijn en relaxt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten