maandag 12 augustus 2019

Kopenhagen dag 2

We hebben heerlijk geslapen en we maakte ons klaar voor het ontbijt, het ontbijt was prima er was genoeg keuze.

Na het ontbijt liepen we naar het hotel aan de overkant om weer op de hop on hop off bus te stappen. Er waren nog twee routes we deden eerst de paarse route en er was weer een korte stop bij het nieuwe Opera gebouw. Hier snel wat foto's genomen van de omgeving en weer door.


Hierna hebben we de groene lijn gedaan dit was het minst interessant, is handig als je daar ergens moet zijn. Terug bij het startpunt gingen we wat eten bij de 7-eleven, we aten het lekker buiten op. Ondanks dat het vandaag wel frisser was dan gisteren.




We liepen de stad in en gingen wat shoppen en uiteindelijk kwamen we in Nyhavn aan waar we een lekkere milkshake namen. Over de prijs zullen we het maar niet hebben, echt schandalig. Wel een leuke buurt om wat te drinken en te eten. We liepen van hier uit naar Amalienborg Palace en liepen wat rond. We hadden het eigenlijk wel gezien en we besloten om terug te gaan richting Tivoli, maar uiteindelijk zijn we nog bij Rosenberg Castle geweest. We zijn vandaar af met de laatste hop on bus naar Tivoli gegaan.

















Maar omdat ik een beker van Chip and Dale had gezien stapte we toch uit in de stad om deze alsnog te gaan kopen. Hierna liepen we richting ons hotel omdat het weer nog steeds supergoed was. En aangezien ons hotel langs het water ligt is het niet moeilijk te vinden. Je kan zien dat ze vanuit de gemeente of overheid echt promoten om daar in de rivier te zwemmen. Wat er was een steiger gebouwd waar je met warme dagen heerlijk kan liggen en actief kan zijn. We hadden dorst en zagen in het water een leuk eilandje op houten flodders liggen. We besloten daar wat te drinken en uiteindelijk hebben we daar ook nog gegeten. Rond half 10 liepen we verder naar ons hotel.






Wat is Kopenhagen toch een mooie, relaxte stad met vriendelijke mensen. Amsterdam is leuk maar daar is het veel hectiser. Van mij krijgt Kopenhagen een 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten