dinsdag 20 augustus 2019

Tallinn

We gingen weer lekker ontbijten en hierna besloten we om de Hop on Hop off bus te nemen omdat we naar de tv toren wilde en dat kon echt niet lopend. Kosten hier zelfs maar 10 euro p.p. kan je echt geen taxi voor nemen. Okay je moet wel rond rijden met de bus maar dan zie je meteen de rest vanuit de bus en of het de moeite waard is om te gaan kijken.
Dit kijkt toch lekkerder als dat je het zelf op je bord legt.



We begonnen met de rode lijn en de punten waar ik eigenlijk wilde uit stappen waren niet de moeite om te gaan kijken. Dus lekker door naar het volgende punt, hier stapte we uit omdat we vanaf hier de groene lijn konden nemen naar de toren. Het zou nog wel 3 kwartier duren maar het zonnetje scheen wat wil een mens nog meer?



De bus was redelijk op tijd en we stapte in om vervolgens uit te stappen bij de tv toren, we kochten kaartjes en konden meteen naar boven om van de omgeving te genieten. Boven hadden ze op verschillende plekken gaten in de vloer zodat je naar beneden kon kijken. Ik durf wel te kijken maar er op gaan staan vind ik doodeng. Terwijl kinderen er op staan te springen, ach ja.







Na anderhalf uur zou de bus weer terug komen om weer verder te gaan, we zijn de route verder mee gegaan en wilde naar de oude stad. Bij de oude stad aangekomen liepen we eerst een marktje over met allemaal kleding. Vervolgens op zoek naar de oude gebouwen, er zit een oude stadsmuur om dus dat moest goed komen. Wat een mooi oude stad met veel hoogte verschil maar dat maakt het zo mooi en achter ieder straatje kwam je weer bij iets moois. Jammer dat we die morgen 3 kwartier niks hebben zitten doen, nu moest je toch rekening houden met terug gaan naar het schip.









We hebben mooie kerken gezien, vergezichten, de daken van Tallinn enz. Maar om eruit te komen was even wat meer werk, regelmatig doodlopende stukken en geen idee waar we naar toe moesten lopen. Naar beneden dat was een ding wat zeker was, uiteindelijk waren we bij de weg en liepen we naar het schip. Gelukkig let ik altijd goed op als we in de bus zitten dan weet ik welke kant ik op moet. Want er lagen ook ferry's in de haven en daar liepen ook een hoop mensen naar toe. We waren een kwartier voor tijd op het schip eerst nog foto's gemaakt van het schip.








We hebben gekeken hoe we weg gingen uit Tallinn, kon ik nog even een foto maken van de tv toren zonder de zonlicht. We gingen ook nog even wat snacken. Patrick ging lekker wat zwemmen want het weer was lekker en ik liep wat rond.




We gingen rond acht uur eten in Tropical Room, de naam doet je iets anders vermoeden dan het is. Het is gewoon een groot restaurant met degelijk interieur. Hier speelt een band, was voor ons niet nodig geweest maar ze zongen wel goed.

Daarna nog wat rondgelopen cocktailtje gedronken en naar bed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten