woensdag 14 augustus 2019

Zeedag met avond Sint Petersburg

Vandaag zouden we om zes uur aan komen in Sint Petersburg en dan zouden wij een tour hebben. De dag van tevoren moest je een tijd gaan halen dat je van boord mocht gaan. In verband met de douane dit zou best wat tijd gaan kosten volgens NCL.

We stonden niet te laat op en gingen ontbijten in de Garden Buffet. Verder hebben we niet veel gedaan als wat rond gehangen en mensen gekeken. En midgetgolf gespeeld uiteindelijk nog dik gewonnen nadat ik ver achter stond. We gingen rond vier naar de voorkant van het schip waar je eigenlijk niet mocht komen. Hoe we naar Sint Petersburg voeren, eerst een voor stadje en toen Sint Petersburg. Maar na een tijdje werden we weggestuurd.






Op deze eilandjes ga ik een hotel bouwen met jachthaven.



We moesten vroeg gaan eten want vanaf zes uur moesten we klaar zijn als we van boord mochten gaan. We dachten dat wij om zeven uur aan de beurt zouden zijn. Maar we hadden laat wat gehad voor de lunch dus hadden nog geen zin in eten. We namen een klein snackje en keken dan wel als we rond elf uur terug kwamen of we nog wat namen.

Het schip verlaten ging moeizaam en het was al zeven uur geweest, het was echt een puinhoop. Uiteindelijk mochten we om half acht van het schip, maar bij de douane was het superdruk. Eindelijk waren we aan de beurt en wat zei ze daar vriendelijk NOT. In Amerika kunnen ze er wat van maar hier werd niks gezegd of gedaan.

Uiteindelijk waren we vijf voor acht bij onze tour, dus op tijd. We kregen Ksenia als tourguide, dat hebben we geweten. Hele aardige meid, sprak goed Engels en wist heel veel. Maar ze was wel superdruk en vooral mijn man heeft daar van genoten. Ik zeg nog tegen hem nu heb je haar drie uurtjes morgen negen uren, we waren wel benieuwd of ze s'morgens ook meteen druk was.





We kregen eerst een stadstour met een kleine Mercedes bus wat wel fijn dan hoef je niet lang te wachten als je weer terug moet naar de bus. Maar we hadden een goede groep met drie kleine kinderen die het super deden. Jammer dat het weer bewolkt was met hele lichte regen soms, maar het is wel een hele mooie stad. Volgens Ksenia leken sommige gedeeltes op Amsterdam? Wat Peter de Grote vond Amsterdam geweldig.

We zouden ook nog een rondvaart krijgen helaas voor de foto's was het al donker, maar voor we op de boot gingen kreeg je nog even het standaard winkeltje bezoeken. Hadden er mooie houten vingerhoedjes en ze waren niet opdringerig.

De boottocht was echt leuk, mooie dingen gezien. Na de boottocht gingen we terug naar de haven waar ons schip lag. Maar Ksenia had belooft dat ze nog zou gaan zingen, dat deed ze dus echt. Eerst een Russisch lied, we dachten dat we in ons broek deden van het lachen. Want ze zond vals maar knap dat ze het durft. We namen afscheid en morgen om half negen zouden we elkaar weer zien.




De winkeltjes in de terminal waren ook nog open, die weten natuurlijk dat alle tours rond elf uur terug komen. Even rondgekeken en op naar het schip dit ging vlot. Natuurlijk nog even wat eten en drinken en daarna ons bed in want morgen moesten we weer op tijd op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten