vrijdag 16 augustus 2019

Sint Petersburg

We moesten vroeg op want om half 9 moesten we ons melden bij Ksenia. Ze zei vandaag zal je veel sneller buiten zijn. We gingen ontbijten bij Savor dit is 1 van de 3 restaurants waar je aan tafel bediend wordt. En omdat wij het superdruk verwachten bij het buffet kozen we hiervoor. Zeker geen spijt van gehad was lekker ontspannen en het eten ziet er dan net wat lekkerder uit.

Er kwamen ook twee dames langs met een zoet broodje van de dag, ze zongen dan een liedje was een klein toneel stukje. Alleen daarvoor zou je er al gaan ontbijten.

Na het ontbijt konden we meteen van het schip, maar Ksenia was er nog niet. Ze zei al dat ze er moeilijk uit kon in de morgen. Maar om half negen konden we gewoon vertrekken en gingen we eerst met de metro mee. Patrick zegt nog of we nog nooit in een metro hebben gezeten? Maar goed er waren wel mooie mozaïeken te zien op de stations. Hierna reden we naar een winkeltje waar degene die nog niet betaald hadden de tour konden betalen. Hadden we mooi geluk kregen we nog een kadootje omdat we nog moesten betalen.




Hierna gingen we naar het Hermitage Museum, hier verheugde we ons allebei heel erg op NOT. Ik vindt het gebouw nog wel leuk en de kamers, maar als we naar oude kunst moeten gaan kijken haken we allebei af. En het zou eigenlijk twee uur duren, maar gelukkig was het korter. Gebouw is echt mooi en de kamers ook, maar die kunst is echt niet ons ding ook al liet ze alle Rembrandts zien. Maar goed het hoort erbij ook voor cultuurbarbaren.

















Hierna gingen we naar Church on Spilt Blood met een kerk vol mozaïeken. Supermooi maar erg druk, ook met mensen. Na de kerk reden we naar de lunch die zat er bij, we kregen aardappelsoep, kip met puree en het toetje was echt lekker een Napoleon. Leek een beetje op een tompouce. Je moest wel dooreten en niet teveel vragen, vriendelijkheid hadden ze nog nooit van gehoord.








We zouden met de Hydrofoil naar Peterhof gaan, dit was wel een leuke tocht over het water. We liepen richting het Paleis en de fonteinen. Maar helaas begon het te regenen en liepen we snel naar onze bus. Natuurlijk werd het droog, maar het was mooi geweest. We reden terug naar het schip en kregen nog een Russisch snoepje van  Ksenia en een aanzichtkaart. We waren rond kwart over 5 weer bij het schip mooi op tijd, we namen afscheid en bedankte beide voor de twee fijne dagen.













Op het schip ging Patrick nog even bubbelen en ik aan de Virgin Cocktail. Om acht uur gingen we eten bij Le Bistro, hier zat ook het mannelijk stel uit Austin Texas die bij ons in de groep zaten. Ook weer heerlijk gegeten en zo fijn als op de rekening een nul staat.

Sint Petersburg is een mooie stad als je in het oude centrum bent, de wijken erom heen zijn grijs en grauw zoals ik me dat voorstel in een Russische stad. Ze zijn wel bezig om het meer kleur te geven maar dat heeft tijd en geld nodig. Voor ons hoeven museums niet zo, behalve de kattenmuseum maar daar reden we alleen maar langs helaas. Maar zeker geen spijt dat we er zijn geweest en deze excursie met TJ-Travel hebben gedaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten