maandag 12 augustus 2019

Begin van de Baltic cruise

We gingen weer ontbijten en zagen dat het vandaag wel regende, dus hadden we niet zo'n haast om naar het schip te gaan. We hadden onder gevraagd wat een taxi kosten en dat was niet mis, vonden we zonde van het geld.

Rond half 12 besloten we dan toch maar te gaan en het regende heel zacht, dus we liepen naar de sneltram. Dit ging allemaal prima tot we bij het station aan kwamen, de weg naar de cruiseterminal was afgesloten. Een jongeman legde ons uit hoe we moesten lopen en dan lijn 25 of 27 pakken. Maar die eigenwijze Hollanders gingen lopen, we liepen verkeerd om daarna op de goede weg naar het schip te lopen.

Alle taxi's keken ons aan van gaan jullie dat echt lopen? Ja, hoor dat doen wij. Achteraf weten we waarom ze ons aankeken, was 3,7 kilometer lopen. Maar we hebben het gehaald was makkelijker geweest zonder 3 koffers. De incheck duurde ook super lang omdat er zoveel mensen zijn die niet weten wat ze moeten doen.

Een voordeel was dat nu wel onze kamer klaar was en er meteen alles konden dumpen. We gingen even snel laat lunchen en toen was de safteydrill al. Deze duurde ook een eeuwigheid want moest in Engels, Duits, Frans en Italiaans, je valt bijna in slaap na 3 kwartier. En dan denk ik echt hun gaan op een Amerikaans schip leren ze maar Engels, moeten wij ook tenslotte.



We zijn nog naar de welcome's show geweest en daarna zijn we gaan eten in een van de drie restaurants waar je aan tafel bediend wordt. Ncl heeft geen standaard tijden dat je moet gaan eten, en deze cruise werd door heel veel mensen gebruik gemaakt van het buffet.








We liepen nog wat rond en zijn lekker gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten