vrijdag 10 augustus 2018

Trondheim

We deden het rustig aan vandaag want we hadden niks gepland voor deze bestemming. Wel wat dingen opgezocht die misschien de moeite waard zouden zijn om te gaan doen. Na het ontbijt liepen richting het centrum, hier moest je weer een steile brug over. Kom op beentje het is maar een kort stukje. We liepen richting een oude brug in het centrum, daar was ook de eerste fietslift. Een heel raar apart dat je omhoog duwt de berg op. Een foto maken had geen zin, want dat kwam niet over.



 Ze hadden een prachtige kerk die ik even alleen ben gaan bekijken, Patrick zat te wachten op iemand die de fietslift zou gaan gebruiken. Eenmaal terug besloten we nog wat rond te lopen en namen bij de Mac een ijsdrankje.




Hierna gingen we op zoek naar de grakallbanen een oude tram die de bergen in rijd. We vonden hem naar een tijdje zoeken, en stapte in en mochten gratis mee omdat ik geen kronen had. Was een mooie rit met uitkijk op Trondheim. We moesten wel meteen mee terug want misschien was de volgende chauffeur niet zo gul. En een wandeling van 8,8 kilometer naar beneden stond niet op ons to do list.

We wilde naar het schip om te gaan lunchen, maar besloten toch naar Munkholmen te gaan met een boot. We kochten kaartjes en na 10 minuten varen kwamen op het eilandje een paar kilometer vanaf Trondheim. We namen hier een hamburger met wat te drinken, het was druk met badgasten op het eiland. Kijkt best raar dat mensen daar komen om te zwemmen. We liepen wat rond en besloten terug te gaan naar het vaste land. We kochten nog wat souvenirs en liepen terug naar het schip.













Om half 8 gingen we naar de show Blazing Boots, weer een high energie show. Maar ook weer van genoten. We zouden vanavond bij Le Bistro gaan eten, het meisje bij de deur vond mijn naam zeer interessant. We kregen een tafel bij het raam, ik nam de Franse uiensoep, Patrick nam slakken, hoofgerecht hadden we weer beide Ossenhaas en als toetje namen we allebei iets anders.


We zijn voor dat we naar de kamer zijn gegaan nog even in het Casino wezen kijken. Daar zitten altijd dezelfde mensen te gokken, zonde van het geld.

1 opmerking: