vrijdag 10 augustus 2018

Bergen

We hebben weer de hele nacht met raam en gordijn open geslapen, en werd dik voor de geplande tijd wakker. Maar voor de omgeving wil je wel wakker worden en bedoel niet Patrick. Ik heb vanaf het balkon foto’s gemaakt en zitten genieten van al het moois wat voorbij trok.




Patrick was ondertussen ook wakker geworden en kwam ook erbij zitten om te genieten van de natuur. Nadat we hadden gedoucht, lagen we inmiddels aangemeerd in Bergen en de zon stond strak aan de hemel. We gingen ontbijten bij het buffet en het was er druk, maar we vonden bij de Italiaan nog een plekje. Hier zitten we dus iedere dag als we er vroeg op uit gaan.
We liepen richting het centrum, zagen wat mooie gebouwen maar vonden het vooral rommelig. Er was ook niks te doen, het was natuurlijk wel zondag maar het was echt doods. We zouden naar de Floyen lopen, maar liepen verkeerd. Uiteindelijk kwamen we er wel, met een mooie route achterom. Er stond een lange rij voor de kassa, lang leven internet, want ik had al kaartjes thuis gekocht. Wij konden lekker doorlopen en zaten zo in het treintje omhoog, was niet spectaculair. Maar boven had je een super uitzicht op Bergen en de schepen.








Wij hadden besloten om de weg terug lopend te doen, het was best vermoeiend. En onze spieren riepen stop hier mee, maar naderhand als je weer bent bij gekomen. Vind je het geweldig om dit gedaan te hebben, want je loopt heerlijk door de bossen naar beneden.




We liepen langzaam terug naar het schip, maar gingen nog even wat souvenirs kopen. We gingen op het schip lunchen en namen lekker Aziatisch eten. Na het eten gingen we naar de kamer om Formule 1 te kijken op de Duitse tv, helaas viel Max meteen uit. Maar Daniel werd nog knap 4 de vanaf plek 12. Ik ben ondertussen nog wat foto’s gaan maken van het schip, kwam toevallig ook nog op de oudste aanleg pier terecht.





We gingen vroeg eten, omdat we naar een show wilden en de grote show sloegen wij over. We gingen eten in een van de restaurants, waar je een lange broek aan moet Patrick.

Helaas vond ik mijn hoofdgerecht tegen vallen, maar dat maakte het toetje weer goed.

Bij de show was het niet zo druk, hier moeten 3 koppels intiemen dingen vertellen over hun relatie. Onze buurman deed ook mee en hij hoopte als zijn jetlag voorbij was dat hij nog wel vuurwerk in de hut kreeg. Nou, dat belooft wat voor ons.

1 opmerking: