zaterdag 11 augustus 2018

Flam

Om kwart voor 10 zouden we de trein naar Myrdal nemen om vanaf daar naar beneden te fietsen. We moesten wel op tijd zijn bij de trein, want we moesten de kaartjes nog ophalen. Snel naar het ontbijt en om negen uur stonden we bij het treinstation. Het was er druk en je moest je kaartjes gewoon halen bij het ticketcentrum, waar ook mensen in de rij stonden die niks geboekt hadden.



Op het perron stond ons favoriete familie uit Londen, er werd duidelijk gezegd dat ze via de voorkant naar binnen moesten. Maar wat denk je moederoverste vond dat zij het hek wel open kon maken en achter in te stappen. De jongen die het daar regelde vloekte wel maar dat hielp niet meer.

De rit naar boven viel een beetje tegen omdat we niet bij het raam zaten en dan zie je niet veel. Onderweg stopte we bij een waterval en mochten we er allemaal uit en gebeurde er nog iets mysterieus. Onderweg begon het te regenen en daar waren we niet zo blij mee, omdat het eerste stuk los grind was en steil naar beneden. 











We kregen onze fietsen en begonnen aan de afdaling, ik besloot het eerste stuk te lopen wat ook niet mee viel. Onderweg kwamen we nog een Belgisch stel tegen waar we een hele tijd mee hebben staan te kletsen. Op ons advies gingen ze niet verder naar boven en gingen met ons naar benden. De tocht naar beneden was leuk en op sommige stukken ging het hard, dat ligt natuurlijk aan jezelf. Het enige wat eng was dat er een tunnel zonder licht in de route lag. 

Het was een hele leuke tocht maar op het eind regende het echt hard, en dat was jammer. Gelukkig reden we toen op het asfalt naar beneden. We moesten de fietsen ergens neer zetten want er zou niemand van hun aanwezig zijn. Uiteindelijk vonden we de plek waar we ze moesten laten, we vonden dat we wel een ijsje hadden verdiend. We kochten nog wat souvenirs en gingen naar het schip terug om te lunchen. 



Voordat we naar Le Bistro zouden gaan om te eten, was het eerst tijd voor de show Elements daar moest je naar toe volgens iedereen. Was weer high energie wel tot gedanst, de Spaanse Hans Klok deed ook weer mee. Dit keer ging het hem iets beter af en de dame en heer met o.a. de doeken deden ook mee en weer perfect. Op het eind kwamen een hoop medewerkers op het podium, dat is toch altijd leuk.

Meteen na de show moesten we naar het restaurant, we hadden nu een ronde bank waren er blij mee. We aten hetzelfde en het was weer top, dus blij dat we het gedaan hadden.

Inmiddels was het na wat drinken halen tijd om naar bede te gaan.


1 opmerking: