vrijdag 10 augustus 2018

Olden

Patrick zat al om kwart over 4 op het balkon te genieten van de natuur, ik werd om 7 uur wakker. We gingen ontbijten bij het buffet en heb weer heerlijk genoten van m’n yoghurt met banaan.







Om 9 uur moesten we ons melden voor de shuttle naar Bricksdal Glacier, gelukkig had ik dit ook vooraf geregeld. Ik kreeg mijn kaartjes en kon lekker een plekje uitzoeken in de bus. Het was een mooie tocht naar de glacier, veel watervallen en grote meren, echt genieten wie had dat jaren geleden gedacht. Dat wij genieten van de natuur, maar dat doen we volop.





Bij de glacier aangekomen kregen we twee en halve uur vrij om naar de glacier te lopen. Vol goede moed begonnen we aan de tocht met de pijn nog in onze benen van de vorige dag. Maar met het nodige gepuf en gezeur kwamen we bij de glacier aan. Onderweg moest je over een brug waar langs een waterval 100.000 liter per seconde naar beneden gooit. Zeiknat waren we, maar dat mocht de pret niet drukken. Vonden het een pittige tocht maar dat komt omdat je niet weet hoe ver het nog is, want terug vonden we het een eitje om te lopen.








Wel weer langs die waterval, de tweede keer waren we nog natter dan de eerste keer. Maar het mooie ervan is, dat mensen die nog moeten gaan, kijken van wordt je echt zo nat? JA, je wordt echt zo nat. En hun maar lachen als ze je zien voorbij komen, dan zei ik Good Luck.

We kochten nog een vingerhoedje en een superlekker ijsje, voor we weer de bus instapte om terug te gaan naar het dorpje. De reis terug was ook weer mooi nu vanaf de andere kant bekeken. We gingen lunchen op het schip en liepen daarna nog even het dorpje in, dat stelde echt niks voor.






Om half zes vertrok het schip, en in een keer hoorde je het liedje van Rod Stewart “i’m Sailing”. En daar stonden de mensen van de tours en havenpersoneel met de Noorse vlag te zwaaien. Dat was superleuk om te zien, dat geeft net dat extraatje aan die plaats.

Om half 8 was er een show in het Theater de show was Mistika de Spaanse Hans Klok, alleen moest dit koppel nog heel veel leren. Patrick vond mij te kritisch maar je kon gewoon dingen mis zien gaan het was echt niks vond ik dan. Na de show gingen we eten in Alizar en was heel lekker(zie foto's). We liepen nog wat rond over het schip en gingen slapen.


1 opmerking:

  1. Weer een mooie dag en een prachtige wandeling! Het eten ziet er overheerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen