zaterdag 11 augustus 2018

Geiranger

We gingen vroeger ontbijten omdat we niet zo lang in deze haven bleven, moesten we er vroeg op uit om nog een excursie te scoren. Wat niet helemaal op legale wijze is gelukt, er stond een rij bij de infocentrum. En wij liepen er langs af om te kijken wat ze nog hadden voor die dag aan tours, en voor we het wisten werden we geholpen. Niet netjes van ons, maar er zijn mensen die zich ergere misdragen. Ze hadden hier een uitschuifbare pier, dat vond Patrick heel interessant om te zien.

We konden mee met de tour van 12 uur en we zouden dan ruim voor 2 uur terug zijn om aan boord te kunnen. De tijd die we voor de tour hadden zijn we het dorpje ingelopen, en Patrick is nog naar boven gelopen voor een waterval. Ik had daar echt geen zin meer in, om weer zoveel trappen naar boven te lopen.Ondertussen ben ik wat rond gaan lopen en foto's gemaakt met mijn mobiel, en wat selfies gemaakt. En sta nu ook op de foto's bij de crew van het schip, als ik aan de kant wilde gaan staan hoefde dat niet. Na een tijdje kwam Patrick terug en liepen naar de haven terug, namen een lekker ijsje.

Eenmaal in de bus kwam er een gezin uit Londen bij ons zitten en waren zo luid dat je niks verstond van wat er gezegd werd. En moederoverste was wel het ergste van het stel en die mensen blijf je dan ook overal tegen komen de rest van de dagen. En zeker niet op een positieve manier om het zachtjes uit te drukken.

We reden via een smalle weg naar boven met prachtige uitzichten over de fjorden. We kregen een kwartier de tijd om foto's te maken en zouden dan naar het volgende punt gaan Eagle Road. Hier kregen we ook weer even tijd voor foto's te maken en waren om kwart voor 2 weer bij het schip. We bleven net zo lang wachten tot we aan boord moesten, want er stond een rij met mensen te wachten om op het schip te komen. Ondertussen heb ik een interview ingevuld over Geiranger.We zouden om half 3 vertrekken om in Hellesyll mensen op te halen die een excursie hadden gemaakt. Hun miste wel de 7 sisters waterval staat op de Unesco lijst, was een mooie tocht door de fjorden.

We gingen vroeg eten omdat we om half 9 naar een show wilde gaan kijken en daarna de grote show in het theater. De eerste show was een hoop gekkigheid van de crew die films na speelde. De grote show was van Duo Odyssey, dit was echt een van de mooiste shows  die ik ooit gezien heb. Wat hun konden was supermooi en het vertrouwen dat ze in elkaar hadden, en het klopte allemaal, kleding, muziek enz.

Na de show zijn we nog kippenvleugeltjes gaan eten bij O' Sheehan's en wat rondgelopen.

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's van een mooie bestemming! Wij hebben de busrit ook gemaakt en het uitzicht is echt gaaf he? Wel irritant die luidruchtige Engelsen..

    BeantwoordenVerwijderen