woensdag 4 september 2013

Juneau


Vandaag was het weer niet zo goed, toen we in het dorpje waren was het nog droog maar in de middag ging het regenen. Het dorpje was iets uitgebreider als het eerste dorp maar nog niet echt groot. Om twaalf uur moesten we weer op het schip zijn voor onze excursie.





We gingen met de bus naar een zalmkwekerij, maar dit was geen kwekerij voor consumptie  maar om te zorgen dat er genoeg zalm in de wateren van Alaska bleef. Dus uiteindelijk is deze zalm toch voor consumptie, ze hadden twee bakken met miljoenen zalmvisjes van een jaar oud en die waren nog niet groter dan 4 cm.


Vanaf daar reden we door naar de Mendenhall Glacier, hier kon je een trial lopen naar een waterval en de glacier. Dit was wel indrukwekkend vooral die waterval, we liepen terug naar de vistor centrum. En daarna gingen we nog even bij de zalm kijken in de rivier, die beesten zwemmen tegen de stroom in ze zoeken het zuurstof op in het water. Sommige doen er wel een paar dagen over om boven te komen. We hebben geen beren gezien die waren al weg aan het trekken. Helaas regende het we de hele tijd dat maakte het toch wat minder leuk.







Om kwart over vier waren we terug bij het schip en een kwartier later vertrok het schip. En om half vijf was het Pixar Party, hebben we even bij staan te kijken en wat foto’s genomen. Om kwart over zes was het weer tijd voor een show in het theater dit keer was het Toy Story the musical. Was ook weer leuk en na de show was het bingo tijd weer niks gewonnen.




Ondertussen was het kwart over acht en mochten we weer gaan eten. Smaakte weer goed en Mickey kwam ook nog langs. Na het eten gingen we naar wavebands voor een show met David Williamson deze hebben we ook al vaker gehad die man heeft teveel energie. En daarna was het tijd om de FE cadeautjes te gaan rondbrengen. Dit is eigenlijk best grappig net of je iets doet wat niet mag, je wilt namelijk niet dat ze je horen. We hadden ook van iemand wat gekregen die niet in onze groep zat en daar hadden wij een tasje neer gehangen met de klompjes en snoepgoed wat we zelf niet lusten en wat klein spul voor kinderen. En daarna zijn we gaan slapen.




4 opmerkingen:

 1. Nog meer moois. Jammer van de regen.
  En ik vind het ook zo leuk de FE. Een beetje Sinterklaas. Ook geheimzinnig doen.
  Wat voor een klompjes had jij om te geven?
  Ik heb 2 jaar geleden kleine delfblauwe gegeven en/of sleutelhangers met 1 gekleurd klompje eraan.
  Vorig jaar en dit jaar heb ik iets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dag weer alleen jammer van de regen maar daar kun je helaas niets aan doen. Die foto met het schip met de berg en de wolken erachter is echt gaaf!

  Dat van die cadeautjes snap ik niet, is dat voor het personeel of voor je tafelgenoten? Dat was bij ons toen niet (niet dat ik weet tenminste ;-)).

  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vergeet nog te schrijven dat het leuk is om de verslagen allemaal te lezen en de foto's te zien, echt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb delfs blauwe klompjes gegeven, moet volgend jaar even met jou overleggen wat jij geeft zodat we niet hetzelfde geven.
  Sonja ik leg wel in een apart gedeelte uit wat die kadootjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen