maandag 29 september 2014

Dag 16 Einde Cruise, San Juan

 

We werden half 7 wakker en zouden niet om kwart over 8 gaan eten in het restaurant naar naar het buffet gaan zodat we om 8 uur van het schip konden gaan. We gingen ontbijten en zagen onze serveerster van Palo nog die moeten op deze dag bij het buffet werken omdat de andere in de restaurants aan het werk zijn met hun gasten.

Na het ontbijt gooide we de laatste spullen in onze koffer en namen afscheid van ons roomhost, bedankte hem voor de goede zorgen. We liepen naar de uitgang en dachten snel door de douane te zijn maar dat was dus niet het geval. We waren bijna 45 minuten later buiten waar we naar onze touroperator liepen. We werden in de bus gezet en uiteindelijk hebben we nog een dik uur zitten wachten op zes medereizigers. Na ons was het nog een grotere chaos geworden, het was inmiddels heel hard gaan regenen. Maar de buschauffeur liet er een vertaal programma op los om met ons te praten dat was wel leuk.

DSC01330

DSC01331

DSC01332

DSC01341

DSC01343

DSC01346

DSC01350

DSC01352

DSC01353

DSC01360

We gingen naar een fort waar we een rondleiding kregen, maar het was zo warm dat niemand behalve wij naar de tweede verdieping wilde. We reden verder en kwamen bij een fort dat de Nederlanders hadden proberen te veroveren op de Spanjaarden, wat niet gelukt is. Ik ben een foto gaan maken als enige want niemand wilde de bus meer uit. We reden nog wat rond en wij en nog een stel werden in de stad afgezet voor een dik uur. Hebben wat rondgelopen en vingerhoedjes gekocht. Een mooie oude stad wat ik er van gezien heb maar het was te warm voor ons en je wil ook naar huis toe. Ze kwamen ons halen en zeiden dat we nog een uur kregen maar we besloten naar de luchthaven te gaan. Want de tijd was te kort om te lunchen.

DSC01362

DSC01364

DSC01365

DSC01367

DSC01368

Eenmaal op de luchthaven gingen we in de rij staan waar we natuurlijk ook een hoop bekende zagen van de boot. De Belgische familie stond voor ons en die waren pas om half 12 van het schip en net op de luchthaven. Rubens een serveerder nam afscheid van een collega en toen zag hij ons dus kwam een praatje met ons maken en bood koffie aan maar dat wilde wij niet. Omdat wij hoopte op goede plekken in het vliegtuig.

Na een tijdje begon het inchecken en kregen we bulkhead seats, we gingen wat eten en werden weer door onze stalker begluurd. Echt een eng mannetje die op het schip ook steeds naar ons gluurde. In het vliegtuig zaten we niet op de beloofde plekken maar dat lieten we maar zo was al ophef genoeg. Hebben lekker kunnen slapen in het vliegtuig, eten was niet lekker.

Om ongeveer half 10 kwamen we uit het vliegtuig en waren we zo door de douane via een poort waar je je paspoort scant en dan maken ze een soort foto en dan ben je er door. We liepen naar onze koffer die waren er snel en liepen met Paul en Liesbeth richting de trein. Wij vertrokken om 11 uur naar Dusseldorf en vanaf daar hadden we de bus naar Eindhoven. Dit ging prima de hele weg geslapen. Eenmaal in Eindhoven de broer van Patrick gebeld maar die was er niet, dus met de bus naar huis dit ging ook prima.

Eenmaal thuis met onze poes geknuffeld ze was blij ons te zien en wij haar. Ze slaapt nu nog ieder nacht bij mij zo van jij komt voorlopig niet weg.

Ondanks mijn ziekte toch een hele leuke vakantie gehad en was het toch weer snel om zelfs de zeedagen. Leuke mensen ontmoet, blij met onze tafelgenoten en een top crew.

Binnenkort gaan we op de Oasis of the Seas voor 1 nacht hou deze blog in de gaten.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Connie en Patrick,

  Leuk om jullie verslag terug te lezen en weer even genieten van de heerlijke cruise.
  Jammer dat je een paar dagen niet lekker ben geweest altijd zonde als je op vakantie ben.
  Maar jullie hebben ook goed vermaakt zo te lezen.Wij vonden het ook weer top.
  En hebben nog een paar heerlijke dagen in Orlando gehad.
  Veel plezier op de Oasis en misschien tot op een volgende cruise.

  Groetjes Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om jullie verslag te lezen. Wij hebben 2x een 5daagse Disney cruise gedaan. Willen de transatlantische ook graag een keer doen. Maar dan moet onze zoon buiten de school vakanties vallen. Gaat al opschieten. Over een jaar of 3 a 4 denken we zo. IN de zomervakantie zijn de prijzen gewoon mega hoog en gewoon weg niet te doen als je niet weer gelijk terug naar Nederland wil. Dus dit was ff leuk om te mee te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je een berichtje schrijft Arianne. Is toch leuk om te weten dat mensen het lezen.

   Verwijderen