donderdag 29 augustus 2013

Yippie, de cruise gaat beginnen.

Vanmorgen uitgeslapen want we hadden toch tijd genoeg, we hoeven het schip niet te verkennen. We namen de shuttle bus naar de luchthaven en vanaf daar gingen met de Skytrain naar de cruiseterminal. Omdat we onze koffers bij hadden moesten we wel vanaf de luchthaven gaan want met 4 koffers een kwartier gaan lopen dat was iets te veel gevraagd. Alleen als je vanaf de luchthaven naar de stad reist komt er 5 dollar per kaartje bij en doordeweeks is een kaartje 1.25 duurder.
Eenmaal in de stad aangekomen zijn we naar de cruiseterminal gelopen dit is bij de Canada Place. Je komt via een helling en onder een parkeergarage bij de ingang van de terminal en alle maatschappijen gaan via dezelfde route. Dit is wel vreemd maar het werkte goed, we zijn nog nooit zo soepel aan boord gekomen als deze keer. We checkte in en kregen onze key to the world kaart en nummer 3 zodat we wisten hoe laat mochten boarden. We zaten nog niet of we mochten al aan boord. We zijn na Parrot Cay gegaan voor de lunch want we hadden nog niet Gegeten.

                                   


Na de lunch zijn we boven op dek wat foto’s gaan maken en heeft Patrick zijn ouders gebeld om te zeggen hoe het met ons ging. Ondertussen was het half 2 en konden we naar onze kamer waar ons kadootje lag voor return guests. De koffer met de FE- gifts was al gearriveerd, we hebben al onze spullen in de kamer gelegd en zijn weer van boord gegaan omdat ik foto’s wilde maken en nog vingerhoedjes moest kopen van Vancouver. Je zag iedereen denken wat gaan die twee nu doen, zelfs het personeel snapte er niks van. Buiten staan te kijken hoe ze met de koffers smetten vonden dit echt niet normaal. Ik ben snel vingerhoedjes wezen kopen en wat foto’s genomen van de andere kant van het schip. Grappig om te zien hoeveel mensen foto’s maken van het Disney cruiseschip, meer als van de NCL Sky. We liepen weer terug naar het schip en mochten weer de door de douane maar dat ging nu snel.
 
Om vier was de saftey drill weer dat hectisch gedoe, maar goed het hoort erbij. Om half vijf is de Sail a Way Party en dan is de cruise echt begonnen.Daarna hebben we wat rondgelopen en om kwart voor 6 zijn we naar de show geweest. Na de show vast wat rondgekeken in de shops en om kwart over 8 hadden we ons eerste diner aan boord. Onze servers zijn heel aardig en we zitten lekker samen aan een tafel. Eenmaal klaar met het eten wat zeer goed was zijn we naar ons kamer gegaan want er was niet echt iets wat wij graag wilde zien.


3 opmerkingen:

 1. Leuk dat het begonnen is. En ja gek dat je weer van boord gaat. Ik begrijp wel dat ze dat niet snappen.
  Ben wel nieuwsgierig naar de foto's. Moet prachtig zijn daar in Alaska.
  Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het inchecken zo vlotjes ging! Als ik jullie verhalen zo lees komen de mooie herinneringen aan onze Disneycruise ook weer naar boven, echt gaaf! Jammer dat het niet wil lukken met de foto's maar die komen later wel, nu lekker genieten! Ben er trouwens wel erg benieuwd naar ;-)

  Op de Facebook pagina van de Disney Cruise Line zag ik gisteren en vandaag wel wat foto's voorbij komen van jullie cruise, van de haven van Vancouver, een BBQ op het dek en een prachtig uitzicht vanaf kapitein zijn plek.

  Heel veel plezier!

  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om jullie verhalen over Vancouver te lezen. Ben weer helemaal terug in de stad. Herken de stoomklok, de chinese wijk, de zwervers.....

  Jullie genieten met volle teugen, veel plezier nog.

  Liefs xx

  BeantwoordenVerwijderen