maandag 26 augustus 2013

Eerste dag Vancouver

We zijn vannacht vaak wakker geweest ligt misschien wel aan die 3 extra uren verschil met Florida. We zijn al om acht uur naar de stad gegaan, we gingen met de Skytrain dit is goed te doen zeker voor de prijs 2,75 dollar voor 90 minuten onbeperkt reizen met trein, bus en seabus. We zijn eerst gaan ontbijten we hadden een broodje met ei en kaas en Patrick nog met ham erbij


Na het ontbijt zijn we onze kaartjes voor de hop on hop off bus wezen op halen, en kwamen toen toevallig langs de stoomklok. Wat me meteen op viel in dit gedeelte van de stad dat er veel zwervers waren. We liepen richting het Canada Place waar we de bus zouden nemen, maar er lagen twee cruiseschepen. Daar een tijdje staan te kijken wat ze allemaal aan boord laden.

Uiteindelijk zijn we toch maar op de bus gestapt en rond gereden, bij de stop waar we met het bootje naar Graneville Island kunnen zijn we uitgestapt. We konden meteen in de boot stappen en waren zo aan de overkant, waar we een tijdje hebben rondgelopen en gewinkeld. Is een leuk gedeelte om rond te wandelen, de markt met eten is ook heel leuk en lekker om te zien. Ze hebben er echt alles maar wel aan de prijzige kant. We hebben de boot weer terug genomen en zijn verder met de bus gegaan langs alle bezienswaardigheden. We zijn gaan lunchen bij Subways en daarna zijn we naar de Lookout gegaan dit is een hoge toren met een mooi uitzicht over Vancouver en omgeving. Daarna zijn we door granevillestreet gewandeld waar een markt was, we waren moe geworden van al dat lopen en hebben toen een heel tijd bij Coldstone gezeten en mensen zitten bekijken. Wat lopen er in Canada toch rare mensen rond en heel veel chinezen soms lijkt het wel dat we in China zijn.

Om half negen zijn we nog een keer naar de Lookout gelopen om Vancouver bij avond te zien met alle lichten aan. We besloten terug te gaan naar het hotel en om elf uur zijn we nog gaan eten bij Denny’s was toch nog een lange dag geworden. Vandaar dat ik nu het verslag zit te schrijven en de internet is traag.

5 opmerkingen:

 1. Hai, wat een leuke dag hebben jullie er van gemaakt! De foto's zijn goed gelukt, leuk om zo mee te kunnen genieten.

  Heel veel plezier verder!

  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een leuke stad, jullie hebben aardig wat gelopen.
  Veel plezier nog, gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's.
  Jullie hebben het nog lang volgehouden met dat tijdsverschil nog in je lijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vancoucer, wat een stad hè! En gelijk naar Tim Horton's geweest, de Starbucks van Canada! Als je van het gedeelte van de stoomklok naar chinatown loopt (niet doen) daar zie je pas zwervers en ook opvangplaatsen ed.... Granville Island met z'n leuke bootje ernaartoe en de markt zelf, heerlijk en zo herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze hebben in ieder geval ook Coldstone in Canada, altijd lekker.
  Nog heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen