maandag 26 augustus 2013

Grouse Mountain en Capilano Suspension Bridge Park


Vandaag uitgeslapen was wel vaak wakker vannacht maar heb toch genoeg uren geslapen. We zijn weer met de skytrain naar de stad gegaan. Voordat we de gratis shuttle pakte zijn we eerst gaan ontbijten en hebben weer hetzelfde genomen als gisteren. We liepen weer naar Canada Place waar de gratis shuttles staan voor beide parken, wij gingen als eerste naar Capilano Park. De entree was 34.95 maar daar komt dan nog tax bij, maar als je een anwbcard hebt krijg je 10 % korting. Maar goed dat mijn schoonouders de pas hebben meegegeven.

Als je binnenkomt begint het met een verhaal over het ontstaan van het park dan loop je langs totempalen. Waarna je bij de tradepost komt en de Suspension brug, de hoogte viel ons tegen maar het was leuk om te lopen. Zeker op de weg terug toen liep er een vrouw op die met haar ogen dicht tegen de rugzak van haar man liep. Als je de brug over loopt kom je bij een klein informatie gedeelte. Vanaf daar zijn wij naar Raptors Ridge gelopen hier zaten twee verzorgers met een uil en een valk maar dat weet ik niet zeker. Vanaf daar zijn we naar de Treetops Adventure gelopen dit zijn hangbruggen die van boom naar boom gaan. Gelukkig zaten de planken dicht tegen elkaar aan want als ik door die plakken naar beneden kan kijken ga ik er niet op.
Verder kon je er nog een route lopen door de natuur en zag je de boom die jaren terug op de brug was gevallen. Maar de brug had het niet begeven onder de druk van de boom. Na deze route zijn weer terug over de brug gelopen en zijn even wezen shoppen, het een vingerhoedje gescoord. En we moesten alleen de Cliffwalk doen, daar stond een lange rij om er op te mogen. Ik vond het van bovenaf niet echt aantrekkelijk om daarover te gaan lopen. Maar besloot dit toch maar te doen, zeker nadat ik die vrouw had uitgelachen hoe zij over de brug liep. Maar het viel allemaal mee en was mooi om te zien hoe ze dat gemaakt hadden er waren ook stukken op de weg naar boven met glas zodat je naar beneden kon kijken. Nou daar ga ik dus voor geen goud op staan al geven ze me een Ferrari voor dan bedank ik nog. Vraagt een chinees aan me of ik op de foto wil met Patrick terwijl ik met een voet erop sta om een foto van Patrick te maken. Zeg ik dat ik dat niet durf lacht hij me keihard uit, ach dat krijg je als je een ander van te voren uitlacht. Maar hij ging er ook niet op staan zijn vrouw wel.
Je kom op de route map ook stempel drukken dan kreeg je op het eind een certificaat dat je er geweest was. Er was ook een scherm met google earth  en daar heeft Patrick ons op gezet, bleek het meisje dat de naam moest invoeren wat Nederlands kon want haar tante woont in Eindhoven.

We liepen het park uit om met de bus lijn 236 naar Grouse Mountain te gaan daar kan je 3 verschillende dagkaarten kopen wij namen de goedkoopste van 39,99 zonder tax wel weer met 10 % korting. We konden met de kabelbaan naar boven dit duurt vier minuten, we zijn daar wat gaan rondlopen. En om vier uur was er een show met vogels de laatste vogel die dacht ik ben nu vrij ga ik er eens lekker van door. En hij kwam echt pas na de show terug, ze hadden zelf een zender gehaald om te kijken of de vogel nog in de buurt was. En in een keer was hij weer terug en gaven ze nog een showtje.Om half zes begon de lumberjack show dit was echt tof om te zien en grappig. Het begon met een zogenaamde toerist die een paal in klom en daarboven allerlei stunts uitvoerde en als zijn beveiliging weg gooide. Maar ik had al gezien dat hij zich gezekerd had aan een kabel maar dat zag je niet. De show liep zien wat ze vroeger allemaal moesten doen bij het kappen van bomen en vervoeren was echt mooi om te zien. Hoe die twee gasten die paal omhoog klommen net of ze aan het hardlopen waren.

Na de show zijn we even naar een beer wezen kijken en hebben wat gedronken op het terras, waarna we met de kabelbaan naar beneden zijn gegaan. De gratis shuttle reed maar tot vijf uur en pakte we weer de bus 236 naar de Seabus. Met de Seabus gingen we naar de overkant van Vancouver City. Daar pakte we de Skytrain naar het hotel terug, bij ons station aangekomen zijn we daar even het casino ingelopen en druk dat het er was vooral chinezen. Ze hadden er een half ronde roltrap even foto van genomen en zijn daarna naar ons hotel gelopen na dik 10 minuten waren we er en zijn we onze spullen naar de kamer wezen brengen.

We zijn gaan eten bij Chop, waar die dames staan met korte rokjes en hoge hakken. Durfde geen foto te maken, die ons hielp was wel aardig maar ze flirten wel met mijn man. Ach ja ze doet maar, ik zeg altijd tegen hem ze brengt je na een dag wel weer terug. We hadden allebei biefstuk op alleen allebei met een ander smaak saus en als nagerecht hadden we chocolade souffle cake. Patrick een groot portie en ik het klein het verschil was wel erg groot. Bij het afrekenen kreeg Patrick de rekening met een mooi hartje erop getekend en please come again. Na het afrekenen zijn we naar ons kamer gegaan en is Patrick gaan dromen en ik het vorige reisverslag gaan schrijven.Sonja, de parken zijn beide de moeite waard om te bezoeken en de show was echt leuk en grappig. En Vancouver is een mooie stad als je de zwevers niet mee telt, dat was het enige wat mij op viel dat die er echt veel liepen en je ook aanspreken. En ik weet in Amsterdam liggen ze ook maar niet zo opvallend als hier, als je lekker zit te eten dat ze dan buiten voor je neus zitten te bedelen. Maar zo is het leven helaas
.
Vandaag vertrekken we met de cruise richting Alaska en zal ik om de paar dagen een nieuwe blog maken. Omdat internet op het schip best duur is, maar ze komen wel.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk en uitgebreid verslag! Fijn dat jullie zo genoten hebben. Wel jammer dat het laden van de foto's niet zo goed lukte maar daar moet je dan niet teveel tijd aan besteden, dat is zonde. Nu lekker genieten van de Disneycruise, ik ben heel benieuwd en blijf jullie volgen. Heeeeeeel veeeeeeel plezier en fijne vaart toegewenst!

    Groetjes,
    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd naar de cruise, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen