maandag 4 december 2017

Yas Marina Circuit

De rit naar Yas Island verliep goed, maar we moesten eerst naar het Radisson Blu kaarten voor Ferrariworld en Yas waterworld ophalen.


De Tom Tom stuurde ons door de parkeergarage van de Yas Mall (winkelcentrum), uiteindelijk waren we een kwartier later bij het hotel. In deze hotels slapen de formule 1 teams, drie teams weten we zeker.Nadat we de kaarten hadden opgehaald moesten we de parkeer kaarten op gaan halen bij ingang oost. Dit ging vlot en besloten om rond te rijden om te kijken waar we onze auto de andere dagen moesten parkeren. Want op donderdag was het vrij parkeren. We hebben het circuit wel 10 keer rond gereden voordat we de juiste parkeerplaats hadden gevonden.
Wij terug naar de oost ingang, we wilde daar gaan parkeren voor de pitlane walk. We waren door de eerste controles heen tot we door iemand in een wit kleed weg gestuurd werden. We besloten naar onze parkeerplek te rijden en daar met de bus naar onze ingang te nemen.
Eenmaal aangekomen bij de ingang werd je kaart gescand en je tas moest door de scanner. We liepen naar de ingang waar vanaf de pitlane walk zou beginnen, iedereen kreeg een flesje water. De hekken gingen om 12 uur open en we konden gaan kijken bij de garageboxen, waar de teams bezig waren met de wagens. Bij Red Bull doen ze dat echt goed daar weten ze zichzelf goed te promoten. Liepen met drie├źn foto’s te maken van de auto’s, deelde blikjes red bull uit en kinderen mochten over het hek komen om bij de auto op de foto te gaan. Zelfs van Mercedes kwamen ze kijken waarom het zo druk was bij Red Bull.

De teams die de auto klaar hebben gaan de auto laten goed keuren om te checken of alle afmetingen kloppen enz. Dat zie je normaal niet maar nu wel en dat is toch leuk om te zien.

Daarna zijn we met de gratis bus naar Yas Mall gegaan om vanuit daar naar Ferrariworld te gaan. We wilde een achtbaan in maar omdat Patrick te groot was mocht hij er niet in, wij hebben toen geklaagd en kregen daarna een ticket voor 5 dagen waterpark.


We zijn nog wat door de Mall gelopen en besloten voordat we naar het hotel gingen om een ijsje te nemen. We namen de gratis bus naar onze auto, maar doordat er die avond Calvin Harris optrad was het druk rondom het circuit. Na drie kwartier hadden we onze auto bereikt en reden we richting ons hotel. We moesten nog even een kamersleutel vragen want we hadden vanmorgen wel ingecheckt maar onze kamer was nog niet klaar.
We kregen kamer 1258 maar toen we uit de lift kwamen rook ik het al, dat er gerookt mocht worden op die afdeling. De kamer stonk ook naar rook, ik ben naar onder gegaan en om een niet rokerskamer gevraagd. Maar die was er geen, terwijl heel vroeg in de morgen hadden gezegd een niet roken kamer.


Voor deze avond konden ze helaas niks doen, maar we moesten onze koffers gepakt op de kamer zetten. En dan zouden ze de volgende dag ons een niet rokerskamer geven. Ze wilde de kamer nog wel met een chemisch spulletje schoon maken, maar dan zit je weer met die stank.
We gingen eten in het Restaurant in het hotel en het smaakte prima, na het eten waren we toe om te gaan slapen we waren inmiddels al twee dagen wakker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten