dinsdag 25 februari 2014

Begin Cruise

 

We waren rond acht uur wakker en om negen uur zaten we aan het ontbijt. We keerde terug naar onze kamer en pakte onze koffer en checkte rond kwart over tien uit. Ik ging even winkelen in de buurtwinkel, want we hadden aftersun nodig. Tussen half elf en elf uur zou Mario ons komen ophalen bij het hotel om ons naar Colon te brengen. Om kwart voor elf kwam er een man binnen die vroeg of hij Patrick op moest komen halen, die zei nee. Ik zat in een ander bankje e te wachten en zag het logo van Mario’s partner. Dus hadden we achteraf wel eerder naar het cruiseschip gekund nu de rest blijkbaar met een ander busje gingen.

IMG_4837

IMG_4838

IMG_4842

IMG_4845

IMG_4847

We waren binnen het uur in Colon en zagen het schip al liggen, Colon was zoals ik me Panama had voorgesteld. Meer laagbouw een veel minder modern. We moesten 3 dollar per persoon betalen om het cruiseterrein op te komen en eigenlijk weten we nog niet waarvoor dit was. Maar op het papiertje stond de datum van vandaag en van volgende week. Misschien is dit wel zodat de chauffeur volgende week weer het terrein op mag om ons op te halen.

De rest van het inchecken ging zoals het altijd gaat, buiten kregen we labels voor onze koffers en brachten we onze koffer naar een centrale plaats. Daarna konden we naar binnen waar we na de incheck komen gaan. Na de incheck liepen we het schip op en zijn meteen gaan eten omdat het ondertussen half een was. We liepen naar de Windjammer en vonden snel een plaatsje bij het raam. We namen allebei een hamburger met friet en een softdrink, toetjes vielen tegen maar dat was niet zo erg.

We konden meteen naar ons hut toe zodat we ons trolley kwijt konden, en rustig het schip konden gaan verkennen. Als ik thuis ben schrijf ik een verslag van dek tot dek met foto’s dit voor mensen die ook met dit schip gaan varen ( i will write a review of each deck when i’m back home). Het schip ziet er goed uit maar is dan ook net opgeknapt. Om vijf uur was de Safety Drill ging niet echt soepel met de spaans sprekende terwijl alles toch in het spaans gaat. Na de drill gingen we naar de spa voor een loterij die wij hadden ingevuld toen we een rondleiding hadden gehad eerder die dag. Nog een stukje gezien van de Sail-Away Party, we kochten nog tickets voor de dagelijkse loterij.

IMG_4850

IMG_4852

IMG_4854

IMG_4865

IMG_4876

We hebben My Time Dining dit houdt in dat we zelf kunnen beslissen hoe laat we gaan eten, je moet al vooraf de tips voldoen. Maar dat is niet erg je moet ze toch betalen. We gingen al om half zeven eten en kreeg niet mijn tafeltje bij het raam maar bij de balustrade zodat je naar de eetzaal onder kon kijken. Het eten smaakte goed vooral de toetjes. Om half negen gingen we naar de show maar daar zijn we niet lang geweest want was spaans en Carlos spraak het grootste gedeelte spaans en de grapjes snappen we dan niet.

En niet veel erna gingen we naar de kamer omdat ik me niet lekker voelde, de kosts zakjes hingen klaar in de gangen. Maar na een pilletje zakte het goed en vielen we in slaap.

IMG_4878

IMG_4879

1 opmerking:

  1. Leuk dat er verslagen en foto's op staan! Jullie hut ziet er goed uit en fijn dat het mooi weer is.

    BeantwoordenVerwijderen