vrijdag 30 december 2016

Khasab


Deze dag hadden we een excursie geboekt via internet we moesten om half 9 buiten de port staan. Maar voordat het zover was gingen we eerst even ontbijten in de Windjammer, dit is het buffetrestaurant van Royal Caribbean. We gingen via dek 1 het schip af en daar stond Angelle te wachten dus even bij gekletst en we gingen van boord.


Uiteindelijk vond ik mijn voornaam op een bordje de excursie was 25 euro voor vier uur op een Dhow cruise. We zouden onderweg dolfijnen zien en fjorden, we werden met een bus naar een haventje gebracht. Waar we op het bootje stapte en natuurlijk onze schoenen uit moesten trekken.
DSC07195
DSC07198
DSC07202
We kwamen meteen dolfijnen tegen ze waren niet zo groot als in Mexico maar wel leuk. Eentje zwom op volle snelheid mee met ons bootje, was echt super om te zien. Was een leuke tocht, mooie omgeving en natuurlijk de dolfijnen. De tocht was ook precies goed van lengte.
DSC07206
DSC07209
DSC07214
DSC07221
DSC07230
DSC07237
DSC07244
DSC07251
Terug bij het schip gingen we even lunchen om daarna het busje naar het centrum te pakken. Nou dit was echt drie keer niks, wij denken dat Royal er geld bij krijgt om daar te komen. Wat rondgekeken in de winkeltjes en toen met de bus terug naar het schip. Hier zat ook een gezin met vier kinderen in die hele discussies hadden over wat ze betaald hadden voor alles. Hun zijn we nog heel vaak tegen gekomen en ook andere Nederlanders, maar een Hallo kan er blijkbaar niet vanaf. Wij zijn echt geen mensen die contact zoeken met andere maar Hallo zeggen is toch een kleine moeite. Daar kunnen Nederlanders een voorbeeld aan Engelse en Amerikanen nemen. Net of ze denken wij cruisen dus hoeven wij dat niet beetje jammer, zelfs met Angelle kreeg bijna geen contact met de Nederlanders.
DSC07258
DSC07259
DSC07260
DSC07262
DSC07265
We gingen naar onze kamer en daar stond een fles champagne deze hadden we gekregen van Angelle voor ons 12/5 jarige huwelijk. Wij kennen Angelle van een ander schip en zijn op facebook bevriend met haar, dus hou ik een beetje bij waar ze allemaal vaart. En een paar weken voor de cruise kwam ik er achter dat ze op de Vision zou werken tijdens onze cruise.
DSC07266
We gingen vroeg eten vandaag omdat we naar de show van 9 uur wilde gaan. We kregen andere serveerders maar vonden deze minder als de dag ervoor. Eten was prima en bediening ook maar miste een klikje. We gingen naar de show van Mark Walker een comedy impressionist. Was wel een leuke show zeker omdat hij een irritante vent er steeds door heen haalde.


Om 10 uur was er in de Casino met Bill de cruise director een secret agent night spel. We wonnen niks maar ach je bent bezig. We liepen nog wat rond op het schip en gingen nog een midnight  snack nemen bij het Park Cafe. Dit is bij het Solarium Pool dit is een overdekt zwembad. Het enige minpuntje is dat als je softdrinks wil moet je het ergens anders gaan halen. Maar ach dat is weer goed voor het gewicht.

1 opmerking: