dinsdag 29 januari 2013

Cruise

We waren rond 8 uur wakker en zijn rond 9 uur gaan ontbijten aan de overkant van de straat bij een bakker. Ze hadden keus genoeg allemaal lekkere broodjes van groot tot klein en voor nog geen 7 euro's hadden we lekker ontbeten. Op de kamer de koffers gepakt en gaan uitchecken een taxi besteld en op naar de haven. De rit kostte 17 euro dat viel wel mee al denk ik wel dat we een beetje bestolen zijn want de meter stond al aan toen wij instapte.

Bij de port onze koffers afgegeven en op naar de controle en vervolgens naar de incheck wij hadden Alex een vriendelijk man. Ik moet toegeven dat ik de spanjaarden echt vriendelijker vindt geworden de laatste 15 jaar. We moesten nog een tijd wachten voordat het boarden begon maar om kwart voor 12 was het zover. We werden welkom geheten en konden meteen naar onze hut, de hut zag eruit zoals ik op de foto's gezien had. De onderhoud laat hier en daar wat te wezen over maar ziet er verder goed uit en lekker ruim. Lekker groot balkon, bed is prima, de deur naar de wc en douche gaat goed open alleen in bed stappen aan de linkerkant is smal. Als je de kamer uitgaat en meteen rechts af gaat sta je buiten op het dek waar het kinderswembad is en een whirlpool voor iedereen. Dit schrijf ik omdat er mensen zijn die meelezen die dez hut binnenkort ook hebben.

We zijn het schip gaan verkennen en werden door iedereen vriendelijk begroet, het schip heeft veel Chinese invloeden. Maar dat is ook niet zo gek want het is een oud chinees casinoschip. Hebben een rondleiding gehad in de spa en kregen een voor proefje van de verschillende massage die ze hebben. Daarna zijn we gaan eten bij het buffet restaurant Raffles Court een gedeelte hiervan is s' avonds het Italiaans restaurant waarvoor je extra moet betalen. Keuze genoeg voor de lunch maar wij namen een hamburger met friet en daarna nog een toetje.

We zijn bij de shore excursions desk een formulier wezen halen, zodat we later onze excursies konden boeken. We hebben ook en tour geboekt achter de scherm en van het schip. We hebben ook een frisdranken pakket geboekt moesten wel even onze bekers gaan ophalen.

Om half 5 was de safety drill duurde lang en had spijt dat ik geen jas bij had want waar  wij moesten staan was geen zon. Na de drill zijn we even gaan kijken bij de bridge daar hebben ze wat ramen zodat je de crew kan zien. We zijn rond 7 uur buiten wezen kijken het schip werd gekeerd en we vaarde weg uit de haven, we liepen vervolgens naar en van de restaurants Windows.  We namen vooraf spring rolls, garnalen, hoofdgerecht was voor allebei bief maar verschillend klaar gemaakt en nagerecht had ik key lime pie en patrick ijs. Na het eten zijn we naar het theater gegaan  het Stardust een groot theater er was maar een show vanavond met Steve Rawlings deze googelt en is heel erg druk. Maar wel grappig en kan goed jongleren.
Na de show nog wat rondgelopen en bij de shops gekeken, maar die was voor de helft afgesloten. Wat ze wel hebben is veel verschillende producten voor foto's in te verwerken en bubbleheads beelden met het hoofd van je geliefde of jezelf. We zijn nog wat gaan drinken en snacken bij Blue Lagoon deze is 24 uur per dag open. En het was tijd geworden om maar de kamer te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten