dinsdag 29 januari 2013

Barcelona

Vanmorgen vroeg wakker,  nerveus voor de vlucht eigenlijk meer dat we op tijd zijn. Alles gepakt en uitgecheckt bij het hotel, om kwart over 5 zou de taxi ons ophalen om naar de luchthaven te brengen. Na een rit van ongeveer 10 minuten waren we bij de luchthaven,  we hoefde alleen onze koffers nog maar in t checken. Er was een proef met zelf je koffers inchecken dat hebben wij natuurlijk gedaan, je moest daarna een formulier invullen hoe je bevindingen waren. Je kreeg dan een gratis pen en een drankje zelfs voor ons allebei. We namen er ook nog iets lekkers bij voor ons ontbijt.
 
Het boarden van het vliegtuig begon bijna een half uur later dan gepland, maar we waren toch op tijd in Barcelona. De koffers waren er ok snel, eenmaal buiten zochten we de aerobus maar in plaats daarvan stapte we in lijn 46 naar ons hotel. Dit kosten maar 2 euro p.p. voor een rit van ongeveer 20 minuten, de earobus kost 5.50 p.p. Ons hotel was dicht bij de bushalte we checkte in om 10 uur en konden meteen in onze kamer. We hebben onze koffers op de kamer gezet en zijn toen naar de hop on hop off bus gelopen. Deze kost 26 euro voor een dag en je hebt 2 routes we begonnen met de rode route, we gingen langs alle bekende attracties.  Zoals olympisch stadion,  kabelbaan, uitkijkpunt,  haven en ramblas. Bij de kabelbaan zijn we uitgestapt en zijn we naar het kasteel gegaan. Gelukkig waren deze cabines helemaal dicht want ik heb hoogtevrees en het waaide nogal hard. Vanaf boven heb je eem mooi uitzicht over de stad, haven en zee. Eenmaal terug beneden zijn we weer verder gegaan met de bus en zijn op placa Catalunya uit gestapt om daar over te stappen op de blauwe lijn.
 
Maar ondertussen was het al half 2 tijd voor de lunch we zijn bij subways een broodje gaan eten, met een bon kreeg je 2 broodjes, chips en drinken voor 15 euro.
Na het eten zijn we over de ramblas gelopen het was er gezellig druk en weer 2 vingerhoedjes gekocht. Op het eind zijn we omgedraaid en terug gelopen naar placa Catalunya en daar op de blauwe lijn gestapt. Waar we o.a. verschillende gebouwen zagen die Gaudi heeft ontworpen en de  Sag rade Familia dat is een druk en lelijk ding maar eel heel gewaagd voor die tijd, en er zitten ook wel mooie gedeeltes tussen. We kwamen lang nou camp van de voetbalclub Barcelona,  maar van buiten is dat ging mooi stadion.  We vervolgde onze tour en zijn uitgestapt om even bij de Disneystore om te gaan shoppen,  ze hadden alleen knuffels die ik al had en een kersttas voor 1 euro die heb ik maar gekocht. We waren het ondertussen wel zat geworden om in de bus te zitten en stapte op de rode lijn terug naar placa  d'Espanya, want de temperatuur gaat in de avond wel snel naar beneden. We liepen even de shoppingcenter Arenas binnen en liepen vervolgens naar de fonteinen maar die waren leeg  dus geen show om 7 uur. We besloten om wat te gaan eten in de shoppingcenter, wenamen een hamburger en babyribs en daarna een heerlijke brownie met ijs. Na het eten naar hotel gegaan want was toch weer een lange dag geworden met veel indrukken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten