woensdag 27 januari 2016

Tangier, Marokko


Om half 7 ging de wekker nou de telefoon om eerlijk te zijn omdat we een uur terug gaan in de tijd wilde ik zeker zijn dat we op tijd wakker waren. Ontbijt deden weer bij het buffet en ze hadden lekker kaneelbroodjes maar dan warm.
Om 8 uur moesten we ons melden bij het theater, gaat een beetje anders dan we gewend zijn maar het liep goed allemaal. Wij hadden bus 19 en nadat iedereen er was gingen we richting Cap spartel is een vuurtoren van 150 jaar oud. Had mooi uitzicht op de zee en kocht bij een kraampje nog 3 vingerhoedjes, special friend price. We vervolgde onze weg naar Hercules grot mooie doorkijk grot. Hierna gingen bij een hotel wat drinken en kregen we koekjes en vervolgde onze weg naar de Kasbah en dan naar de Medina zag het verschil niet. Nauwe straatjes met winkeltje en niet al te opdringende mannen, en natuurlijk standaard zinnetje kijken kijken niet kopen. Maar Patrick had nogal wat contact met die mannen en kletste maar wat raak tegen die mannen. Ik kreeg nog op mijn donder van een man omdat ik Patrick een tikje gaf en legde hem even uit dat dat ook lieve kan zijn. En die man maar lachen tegen mij, even verder ook heb ik nog wat mannen geholpen. Deze waren bezig tape te plakken om een lijn te trekken en ze deden mooi mee en hun vrouwen maar lachen om die gekke vrouw.
DSC04754
DSC04757
DSC04760
DSC04765
We gingen nog naar een tapijten handel, leren goederen en aardewerk, hun denken allemaal dat we het goed in Nederland hebben. Heeft de familie in Nederland natuurlijk verteld aan ze, we hebben het ook goed. Later gingen we nog naar een winkel met kruiden en olie en deze jongeman vertelde op een zeer grappig manier  over hun producten. Hebben ook wat gekocht blijkbaar goed tegen snurken en zeeziekte, weer in getrapt. We werden door de reisleiding bedankt dat we wat kochten zodat deze mannen en hun gezinnen een bestaan hadden. Ach weer een goede daad gedaan op vakantie. Een collega van mij was in Marokko geweest en vond ze zeer opdringerig en ik vond dat echt mee vallen. Ja, ze proberen je wat te verkopen van hun spullen en lopen een stuk met je mee maar ze doen het wel met humor.
DSC04766
DSC04771
DSC04774
DSC04775
DSC04779
DSC04783
DSC04786
DSC04787
DSC04797
Het weer zou 15 graden zijn maar ik weet niet welke site de Captain gebruikt want het was zonnig en zeker 23 graden uit de wind. Eenmaal terug op het schip zijn we gaan lunchen buiten op het dek uit de zon was het fris.
Patrick ging nog even van de glijbanen en ik heb wat zitten schrijven. Wij hebben voor het eten een plekje waar we lekker met een drankje gaan zitten kijken naar mensen die langs komen. Wat je allemaal voorbij ziet komen gewoon geweldig.
DSC04802DSC04804DSC04810DSC04812DSC04814DSC04816
We gingen eten bij Shanghai Asian er was een wacht tijd van een half uur, eten was lekker gaan we zeker nog een keertje doen. Het was al weer laat dus maar weer naar de kamer. Je loopt toch heel wat af op een schip dus de voeten doen pijn, plus het deint nogal en dat is niet lekker voor het lichaam.  

2 opmerkingen:

 1. Fijn dat het weer zo meezit! De foto's zijn prachtig en helemaal met die blauwe lucht, echt genieten. Jammer dat het eten van gisteren tegenviel, gelukkig was het vandaag beter.

  Nog heel veel plezier!

  Groetjes,
  Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's en mooi weer. En leuk zoals je vertelt over je excursie. En ja ze hebben natuurlijk altijd special price voor de toeristen.
  En ik blijf het vreemde schepen vinden, net flatgebouwen. Aan boord zie je dat natuurlijk niet. Gelukkig was het eten beter nu.

  BeantwoordenVerwijderen