vrijdag 1 februari 2013

Dag op zee met backstage tour

Weer lekker geslapen en een lekker ontbijtje gehad. Om kwart voor tien moesten we in de pub zijn voor de tour, we kregen een mooie sticker op en een bladje met alleen feiten van het schip. We begonnen bij het theather we mochten een kleedkamer zien, de kleding was niet echt netjes gemaakt. Tja, zelfs op vakantie ben ik met mijn vak bezig. De man vertelde van alles over de shows en hoe het werkt. Daarna gingen we de galley in oftewel de keuken, wat een mensen en een drukte maar het personeel van de keuken vond het wel leuk dat wij er waren. De bediening minder want wij liepen in de weg, daarna gingen we naar de afval verwerking deze man vertelde heel leuk en interessant. En wat het kost als je iets over boord gooit wat niet mag, hij was trots als hij naar huis ging en geen boetes had gekregen.

Vervolgens gingen we naar de voorraad kamers kijken en de afdeling waar ze eten sneden en voorbereiden,  er was nog genoeg eten aan boord. We mochten in de diepvriezer waar het vlees stond en ijs natuurlijk. Bij koeler van fruit en groente en bij de afdeling die dit verwerken.

Daarna gingen we naar de wasserij,  wat een wasmachines,  strijkplanken en vouwmachines. Echt machtig om te zien en ook hoe trots zij zijn op hun werk. Normaal zien hun verder geen mensen alleen tijdens een tour,  ik vroeg of er ook een coupeur aanwezig was en ik mocht samen met Patrick gaan kijken. Het was een klein hokje en John was helemaal trots dat wij special kwamen kijken, even een foto achter zijn machine gemaakt.

De rest was al met de lift mee en waren ons kwijt, we mochten als verrassing nog naar de bridge. We kregen daar ook nog uitleg over en zagen ook nog een glimp van de kamer van de kapitein, die hoeft geen kamer met 3 andere te delen. De tour was echt leuk om te doen.

Zijn nog naar het casino geweest en toen naar de kamer, Patrick voelde zich niet zo lekker. Ik ben naar bingo gegaan en niks gewonnen.

Vanavond gaan we nog eten om half negen in bij Italiaans restaurant en daarna zullen wel niet veel meer doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten