zaterdag 18 november 2017

Abu Dhabi en Dubai

We gaan lekker naar Abu Dhabi en Dubai, nadat we van de zomer onze vakantie hebben moeten annuleren.

Hieronder het reisprogramma:

Omdat ik het een sport vind om zo goed mogelijk op vakantie te gaan, maar voor een zo'n goedkope mogelijke prijs. Surf ik heel het internet af voor koopjes en dan krijg je wel eens rare reisjes.

We gaan vanaf Eindhoven met de Flixbus naar Antwerpen, is maar 7 euro p.p. en daar zit een grote koffer bij en 1 stuks handbagage.
De vlucht hebben we bij KLM geboekt tegen een mooie prijs.

We vliegen van Antwerpen naar Abu Dhabi, natuurlijk heeft Antwerpen geen groot vliegveld. Dus onze vlucht begint in de trein naar Schiphol, je moet dit doen anders kan het zijn dat je moet bij betalen. Wij vinden het niet erg om zo te reizen omdat de vakantie dan al is begonnen.

De vlucht wordt uitgevoerd door Etihad Airways, ben benieuwd hoe we deze maatschappij zullen ervaren. Via hun hebben we ook de Formule 1 kaarten geregeld en die zien er super uit.
We huren voor die dagen ook een auto in Abu Dhabi leek ons handiger dan een taxi of bus. Omdat wij toch van Abu Dhabi naar Dubai rijden.

Ons hotel in Abu Dhabi is het Novotel Abu Dhabi Gate ligt lekker tussen de stad en het Yas Marina Circuit in.


Lijkt een strandhotel maar dat is een creek

Tijdens de Formule 1 dagen hebben we ook nog onbeperkt toegang tot Ferrariworld en Yas Waterworld. Dit wordt echt voor een prikkie aangeboden, en aangezien wij nog de achtbaan moeten doen in Ferrariworld hebben we dit bij geboekt. Hopelijk ligt er deze keer geen zand op de baan, kan bijna niet mis gaan in de woestijn.
Mijn favoriete ding om te doen in een waterpark de lazyriver

Ferrariworld

Dit is in het waterpark zeer benieuwd naar

De achtbaan die we nog moeten doen

Op maandag rijden we naar Dubai Marina daar ligt ons hotel voor twee dagen het Suha Hotel, geen luxe naar gewoon een hele goede ligging voor die buurt. Hier zijn wel eens wezen kijken maar dit gebied is nogal uitgebreid dus genoeg om te ontdekken. De metro is dichtbij dus we zijn zo ergens anders, want later op de dag leveren we onze auto in.

Het Marina gebied 

The Walk met bekende ketens uit Amerika

Onze kamer

De laatste nacht slapen we in het Atlantis Palm Eiland, geweldige ligging en mooi zwempark erbij. En als je in dit hotel slaapt mag je daar onbeperkt gebruik van te maken. De laatste dag mag je ook nog in het zwempark of het zwembad van het hotel gebruiken.
Atlantis met ernaast het zwemparkWij vliegen in de nacht terug dus is het wel prettig dat we daar de hele dag kunnen blijven. We vliegen terug met KLM naar Schiphol en dan met de trein naar huis. Eigenlijk naar Antwerpen maar dat vergeten we maar voor het gemak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten